header_2020.jpg

NK oestersteken

Mossel liefhebbers opgelet! Tien maart zal tijdens de Horecabeurs Goes de voorrondes NK oestersteken plaatsvinden. Op het Wijntheater-plein zal de regionale voorronde plaatsvinden. De deelnemers krijgen ieder 30 stuks platte oesters. Bij het openen van de oesters komt het aan op snelheid, kwaliteit en presentatie.

Deelnemers krijgen op 17.00 uur in de Zeelandhallen de kans om zich zelf of met hun bedrijf te presenteren. Zo zullen er dit jaar meerdere voorselecties in heel Nederland zijn. Mensen krijgen meteen ook de kans om door te stromen naar de 22e finale NK oestersteken, georganiseerd door stichting Europa Culinair en het Wijntheater.

Onze Nederlandse kampioenen (Bas de koeijer & Peter Oreel) zijn net terug van het EK oestersteken (European Oyster Opening Championships) en zij gaan ook door naar de WK in September. Ondertussen warmt Nederland zich op voor de voorselectie van het NK oestersteken.

De 3 koppige jury beoordeelt de geopende oester als volgt:

Allereerst gaat het om tijd:
+ 4 seconde voor elke oester dat niet is los gesneden van zijn schelp
+ 4 seconde bij gruis in elke oester
+ 4 seconde per oester bij beschadiging van het oestervlees
+ 4 seconde per oester voor aanwezige gruis/schilfers
+ 30 seconde voor elke niet geopende oester
+ 30 seconde voor elke oester met bloed.
* Bij gelijk aantal punten is de snelste tijd doorslaggevend.

Mocht je willen in schrijven, vul je gegevens dan hier in.